Åkte hem med 2 poäng
2017-12-11 17:12

I helgen stod det ”lång bortamatch” på schemat, denna gång mot Hohultslätts HK.

Första halvlek satt vi verkligen kvar i bussen, slarviga avslut och lite mesigt försvar gör att vi ligger under med 17-11 i halvlek. Hohultslätt spelade en lurig handboll och fick bra utdelning på sina många inspel och snabba skott.

I halvlek utdelades en riktig blåsning av vår huvudtränare Anderberg som väckte liv i spelarna. När laget lämnade omklädningsrummet gick de in på plan med en nytändning och visade en ny sida av vårt blåa lag.

Effektivt 7 mot 6 spel och tuffare försvar gjorde att vi börja äta upp underläget. När klockan står på 59:56 trycker Henrik Andersson in 28-29 och vinsten är klar. Oerhört skönt att vi kan studsa tillbaka efter en svag första halvlek, detta är något vi har haft problem tidigare.

Bussresan hem i snöovädret blev genast mycket lättare efter denna seger
Trelleborg - borta
2017-11-29 19:26

Ännu en tuff match stod på schemat då det var dags att möta Trelleborg borta. Första halvlek börjar bra och vi leder med 3-4 bollar efter en kvart. Plötsligt sviker vi vår matchplan och Trelleborg börjar komma ifatt. Detta plus ett par tekniska fel gör att vi ligger under med ett i halvlek.

I pausen pratar vi om att hitta tillbaka till vårt spel igen samt att ha tålamod och inte stressa bara för att vi ligger under. Tyvärr följer vi inte detta riktigt och vi halkar efter ännu mer. Som mest ligger vi under med fem mål.

Med 12 minuter kvar får Matthias dessutom sin tredje utvisning och visas upp på läktaren. På något sätt blir detta lite tändvätska för oss och med minuten kvar har vi kvitterat och har bollen. Tyvärr slarvar vi bort detta läge och istället kan Trelleborg göra ett sista mål med 2 sekunder kvar och förlusten är ett faktum.

Oerhört tungt och tråkigt naturligtvis, men om man ska se något positivt är det moralen vi visar när vi tar igen ett fem måls underläge. Hade vi visat den inställningen hela matchen hade det förmodligen inte slutat som det gjorde.

Nu siktar vi på att komma i en formtopp mot Hultsfred på söndag!

Lundaderby
2017-11-20 19:22
Lundaderby Äntligen var det dags för årets häftigaste match, derbyt mot Farmen. Mycket publik, pausunderhållning och speaker skapade en härlig inramning under hela matchen.

Vi får en ganska bra start på matchen där försvaret och framförallt Fredrik i målet gjorde det väldigt svårt för Farmen att göra mål. Framåt kom vi till bra lägen men hade svårt att "sätta dit bollen". Hela första halvlek följdes vi åt i målprotokollet och vi går till halvlek med ett måls underläge. I paus pratade vi om att behålla tålamodet i anfallsspelet och att vara lite kyligare i avsluten.

Tyvärr utför vi inte riktigt det vi pratat om utan tar istället flera snabba avslut, detta plus ett par tekniska fel gör att Farmen straffar oss med sina snabba omställningar. Andra halvlek blir aldrig riktigt jämn och Farmen vinner rättvist.

Det är såklart väldigt tråkigt att förlora ett derby, speciellt inför storpublik. Vi känner att vi inte kommer upp i vår normala standard och det håller inte mot ett mycket spelskickligt HK Farmen.

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen till lördagens tuffa bortamatch mot Trelleborg . Vi i laget vill också tacka klubben och all publik för ett härligt evenemang, förhoppningsvis kan vi betala tillbaka med en vinst nästa gång!

Adrian Thonäng Herrar A
Vinst i Hörby mot Lågan!
2017-10-21 18:12
Det är alltid lite derbykänsla när vi möter Lågan. Ofta tufft spel och lite tryck på läktaren och så var det även denna gång.
Kul match som vi löser på ett bra sätt, med ett effektivt anfallspel och hårt försvar. Vi visar att vi har en bred trupp där alla går in och tar ansvar och målvaktsspelet är än en gång riktigt bra.
Extra skönt är det att studsa tillbaka efter den senaste matchen mot Växjö som blev en tunga förlusten. Det känns verkligen som om vi är tillbaka på rätt spår igen.

IK Lågan - H43 Lund HF 24-33 (10-18)

Vi ses i Arenan nästa vecka för då möter vi Kalmar!
Tung förlust i tredje matchen
2017-10-18 16:05

Vi väntade oss en tuff match mot Växjö och det visade sig vara rätt. Det blir en bra start för oss och vi drar i från med ett par bollar relativt snabbt. När vi spelat 30 minuter visar tavlan 13-8 och det känns bra och vi tycker oss ha kontroll på matchen.

Efter 10 minuter in i andra hittar vi inga lösningar på deras 5-1 försvar och samtidigt börjar Växjös målvakt att rädda fler och fler skott. Vi blir stressade av detta och det låser sig i anfallsspelet fullständigt. Vi lägger fokus på fel saker och de tekniska felen ökar. Slutresultatet skrivs 21-23.

Trots förlusten kan vi ändå ta med oss saker vi gjorde bra. Både målvakts- och försvarsspelet känns återigen stabilt och anfallsspelet i första halvlek är fullt godkänt.

Nu tar vi nya tag, tränar och fokuserar på kommande match som är mot Lågan.

Förra säsongen kom de trea i division 2 tabellen efter Ankaret och Trelleborg.

Denna säsong har Lågan inlett med vinst över Åhus och förlust mot Malmö HP samt Karlshamn.

Vi hoppas att några åker till Hörby och stöttar oss. Vi ses!

2015-12-01 22:01

Lör 13/1 16:15