Silver till P06 i Potatiscupen
2017-04-24 21:26

Efter incheckningen begav vi oss till Gustav Adolfskolan som skulle vara vårt hem för helgen där vi installerade oss och gjorde oss iordning för kvällens första match mot arrangörerna Alingsås. Killarna gjorde en stabil insats både försvarsmässigt och anfallsmässigt och vann betryggande med 20-8.

På lördag morgon väcktes killarna 05.50 av en ledares väckarklocka (obekräftade källor uppger att en ledare glömt att stänga av alarmet på mobilen). Efter frukost begav vi oss till Finalarenan Estrad för att heja på P05 innan det var dags att vända tillbaka för att ladda för match.

Lördagens gruppspelsmatcher vanns övertygandel med 14-6 mot Önnered och 13-6 mot Stenungssund. Killarna visade upp ett imponerande försvars- och anfallsspel och blev rosade av motståndarna att det var det bästa motstånd de någonsin spelat mot.

Efter sista gruppspelsmatchen stod det klart att vi var gruppetta och kunde börja blicka framåt mot söndagens A-slutspel. Då visar det sig att vi skall spela kvartsfinal kl 11.30, ev semifinal 12.05 och final kl 13.35 om vi tar oss hela vägen, vi tog kontakt med cupcentrat för att kolla om tiderna stämmer då vi endast får 5 min vila mellan kvartsfinal och semifinal och det gjorde det.

På söndagen fick killarna sova längre (ledarens mobil var på ljudlös med alarm avstängt) och efter att vi checkat ut från sovsalen, ätit frukost och gått en liten promenad var det dags att ladda för kvartsfinalen mot IK Sund. Musiken spelades på högsta volym i omklädningsrummet och killarna var superpeppade. Kvartsfinalen kom igång 15 minuter försenat och bjöd på enorm spänning och dramatik, killarna krigade och slet och spelade otroligt bra handboll och när slutsignalen gick hade vi vunnit matchen med 12-11, nu var klockan 12.15 och det var bara att ta en snabbdricka och sedan in på plan och spela semifinal, som tur var hade vi förstående domare som lät killarna få 10 minuters paus så klockan 12.25 gick startsignalen på semifinalmatchen mot hemmalaget Alingsås 3. Matchen blev ännu mer dramatisk än kvartsfinalen där lagen turades om att leda och när slutsignalen gick var ställningen 12-12 och det väntade sudden death, dvs det lag som gjorde första målet vann. Nerverna var på helspänn och Alingsås supportrar hejade allt vad de kunde men fram steg H43s små blåklockor och avgjorde matchen och var i final!!!!

Klockan var nu 13.10 och det var bara att ta på blå tossor på skorna och hoppa in i minibussarna som skulle ta oss till finalarenan Estrad, lunchen fick killarna äta i bilen på vägen (som tur var hade våra underbara föräldrar hämtat lunch till oss), väl framme med 10 minuter till godo var det bara att försöka ladda om med vatten och Dextrosol.

Trots hårt slit både försvarsmässigt och anfallsmässigt orkade inte killarna hela vägen och föll mot Lysekil som var det piggare laget och pojkarna fick istället vinna silvret

2015-08-14 20:20
Lågan cup 7 mars 20152015-03-07 22:03