De unga spelarna tar för sig! Seger mot Karlskrona.
2018-10-05 12:59

Hur har försäsongen varit?

Först och främst, välkomna till en ny härlig handbollsäsong! Vi är förväntansfulla, hungriga och taggade på att dela många fina handbollstunder med er säsongen 2018/19!

Försäsongen har varit mycket bra, vi har tränat på bra och vårt lagbygge börjar ta form! Truppen består av en del nya spelare från vår egen akademi och andra med lite spets som har kommit utifrån. Med dessa förutsättningar har vi fokuserat mycket på att hitta ett samspel över hela banan och att alla snabbt ska komma in i sin nya roll.  Allt för att vi ska vara redo för serien. Vi har en bit kvar men vi jobbar hårt varje vecka och det blir bara bättre och bättre.

Nya spelare

Efter föregående säsong, där vi snubblade på mållinjen, har en del spelare valt att gå vidare eller lägga skorna på hyllan vilket givetvis alltid är tråkigt. Men detta har i stället gett oss möjlighet att lyfta upp duktiga unga H43-spelare som påbörjat sin nya resa. Sedan vill jag också att du tittar lite  närmre på vår nya mittsexa Sebastian, en otroligt spelsmart spanjor som visar attityd och finess både bakåt och framåt!

Tränarstaben

Även på ledarsidan ser det lite annorlunda ut från föregående år, vi tackar Adrian för det fina arbetet han lagt ner i föreningen och hälsar Arian Majidi välkommen in i värmen! Arian har en fin meritlista och är fortfarande en väldigt duktig handbollsspelare. Med nya ögon tillför han nya tankar och idéer, både på och utanför plan. Vi är väldigt glada att vi lyckats knyta en så stark handbollsprofil till oss. Vår allas favorit Karin Olin fortsätter som lagansvarig och jag, Jacob Anderberg, är huvudtränare för laget.

Känsla inför säsongen

Vi går in med tanken att slåss om topplaceringarna och vi tycker det är fullt realistiskt även med ett delvis nytt lag. Vi är också väldigt ödmjuka inför uppgiften och det kommer att krävas hårt jobb, noggrannhet och att vi får ut maximalt av varje spelare för att vara med och slåss om avancemang.

Och så klart behöver vi ditt och publikens stöd!

Premiären

Det blev vinst i vår första seriematch. Vi mötte Karlskrona borta kl 11:00 en söndag. Med andra ord en tidig morgon som blev en liten svårare uppgift än vad vi trott! Men med bra försvars- och målvaktspel la vi grunden till segern. Motståndarna blev under hela matchen stressade och det gjorde att vi ledde matchen från början till slut. Väldigt roligt att se att de unga spelarna tog för sig och visade på styrkebesked. Rasmus Carnehult var en av spelarena som gjorde 7 mål.

Jag ser fram emot att se dig med dina vänner på läktaren på söndag!

Vi ses!

Jacob Anderberg