SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
H43 Lund HF

H43 bildades, som namnet avslöjar, 1943 då ett gäng idrottsintresserade elever frågade sin lärare om han även ville bli deras tränare. Sagt och gjort, den 1 oktober 1943 på Evas konditori i Lund bildades H43 och grundaren var läraren, Yngve Wallmer. Första matchen spelades mot Eslöv och H43 vann med 4-3! Idag har H43 vuxit till en klubb med bred ungdomsverksamhet och lag för såväl damer som herrar.

 

Varje år deltar våra ungdomslag i cuper och turneringar i såväl i Sverige som i andra delar av Europa och är fina ambassadörer för idrotten i Lund.

Hösten 2014 drabbades föreningen av en konkurs. Detta medförde att all elit herrhandboll lades ner och en ny förening startade då med namnet H43 Lund HF. All ungdomsverksamhet fortsätter och målet är att på sikt få fram en bred handbollsverksamhet från handbollslekskola till både herr och damhandboll. 

Vi är en av Sveriges största handbollsklubbar med otaligt många ideella ledare som varje vecka tränar våra ungdomar och ser till att dessa får en meningsfull fritid samt en fysisk och social fostran. Våra ledare är välutbildade och lägger ner ett fantastiskt arbete i vår förening.

 

H43 hade fram till år 2008 sin hemvist i klubbhuset på Nygatan, men nu finns klubbens kansli i Sparbank Skåne Arena.

 

Vi slår oss aldrig till ro och är nöjda utan vill ständigt utveckla oss själva och vår verksamhet. Vill du vara med i vår gemenskap så tveka inte - hos oss är alla välkomna!

 
Våra Sponsorer