SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till H43 Lund P16!
Vi är ett härligt gäng killar som tillsammans ställer upp med två lag i seriespel i Skånes Handbollsförbunds serier P16 A & P19 A2. 

Vi har följande träningstider säsongen 2020/21, notera att de kan ändras med hänsyn till utbokningar och andra aktiviteter. Kalendern på vår hemsida är alltid uppdaterad med aktuell information:

  • tisdagar 18:00 - 20:00 Bollhuset

  • torsdagar 17:00 - 19:00 Arena A
  • fredagar 16:30 - 18:00 Fäladshallen
Gymträning på Friskis & Svettis
Inomhusträningar P16!
2021-02-08 19:56
Äntligen!
Dags för inomhusträningar!

Fr o m imorgon tisdag den 9/2 kör vi igång inomhus igen. Vi kommer att träna i 4 grupper där varje grupp tränar två inomhuspass/v.

För att få ihop det med tränare och halltider så kommer två grupper att träna tisdag och torsdag, två grupper tränar torsdag och fredag. Eventuella byten får ni hantera mellan er spelare (byt då gärna med en spelare på er position eftersom vi har försökt fördela grupperna så).

Frånvaro ska anmälas via Facebook så att vi har möjlighet att se till att vi är maximala 8 spelare/pass och därmed utnyttjar vår halltid maximalt. 

 Grupp 1 och 2 tränar tisdag 18-20 i Bollhuset och torsdag 17-19 i Arena A, första halvtimmen ute båda träningarna.
Grupp 3 och 4 tränar torsdag 18-20 i Bollhuset (ute första 30 min) och fredag 16.30-18 i Fäladshallen.

Grupp 1: Eiffel, Fredde, Jacob, Palle, Åge, Alve, Axel G, Isak Ba, Måns.

Grupp 2: David, Viktor A, Edvin, Noah, Amadeus, Felix, Ivar, Viktor Pe

Grupp 3: Nypan, Albin H, Erik, Oskar , Oscar Joh, Billing, Jonathan, Wilmer B

Grupp 4: Hannes NvdS, Hannes N, Petter, Hector, Age, Gustav, Elias, Malte.

Inget ombyte i hallarna, ta med boll, egen märkt vattenflaska och gärna lite handsprit. Stanna hemma om ni har sjukdomssymptom. Tejpa fingertoppar om ni har bekymmer.
Frågor? Hör av er till Jonas.
Mot IFU Arena!
2020-11-12 21:02
Löpdistans P04
29/11.
510,86 km från Arenan i Lund, det är Första Advent och ljusstakarna och adventsstjärnorna lyser upp vår väg.
Nu befinner vi oss i Södermanland och passerade nyss Flen, Södermanlands hjärta.
Flen har fått sitt namn efter ett dialektord "Flen" som betyder bar eller naken. Det syftar naturligtvis på att tätorten ligger på en höjd där berggrunden blottas och har inget att göra med Flens simhall där man ju såklart måste ha badkläder.
När vi sprang genom byn tänkte jag ut en liten limerick (googla om ni inte vet vad det är) i mitt huvud:

Vi sprang nyss med maxpuls i Flen
På pigga men håriga ben
Vi får stanna och raka
våra lår och vår haka
För att undvika skav i vår gren

Annars närmar vi oss nu ett vägskäl där man kan nå Eskilstuna om man springer till vänster. I Eskilstuna finns handbollsklubben GUIF vars namn betyder Godtemplarnas Ungdoms- och Idrottsförening. Godtemplarna var en religiös nykterhetsrörelse som förkastade varje kontakt med alkohol, bra men lite jobbigt nu när vi måste sprita händerna flera gånger om dagen.

Eftersom vi vann mot både Guif och Eskil i USM 2018 så fortsätter vi istället rakt fram mot Biskopssätet Strängnäs.
1944 bombades Strängnäs av några sovjetiska flygplan, bomberna briserade nära pansarregementet P10 och två svenska soldater skadades lätt. Sovjetunionen hävdade att de trodde de var i Finland. Köp aldrig en rysk flyg- eller ubåtskompass.

Vi har dock full koll på var vi är, det återstår ca 122 km till Uppsala och vi har en vacker resa framför oss i Mälardalen.

Kämpa på killar!

25/11. 
Den östgötska slätten öppnar upp sig framför oss, 408,16 km från Lund. Linköping har passerats och nyss sprang vi under E4an vid Norsholm där Göta Kanal fortsätter från sjön Roxen, eller "Oauxen" som de säger i Östergötland. 

Linköping är Sveriges 5e största kommun och vi sprang rakt igenom denna stad, förbi både Friluftsmuseet och Trädgårdsföreningen. Ett antal slussar finns i stan i Stångån/Kinda kanal och 2018 satte de ett världsrekord när de samtidigt slussade 43 st kajaker. Kul för dem. Annars ska ni veta att även Linköping har en domkyrka som grundades på 1100-talet. År 1230 byggde Bengt Jarl (brorsa till Birger) ut kyrkan för att han tyckte den var för liten. På den tiden fick dock alla linköpingsbor lätt plats i kyrkan så ingen fattade riktigt varför han gjorde det.

VM i orientering anordnades i trakterna runt Linköping 1968 och det ryktas att man fortfarande saknar en japan som inte hittade fyrans kontroll och troligen ännu letar efter den, vi får hålla ögonen öppna! Vi saknar också japaner just nu, dock av en helt annan anledning...

Norsholm, som vi snart kommer till, är mest känt för att man spelade in några scener till filmen Göta Kanal här, ingen hög wow-faktor men ändå.
Göta Kanal är annars ganska fräck, det är en vattenväg som förbinder Östersjön med Kattegatt och av hela sträckningen är 83,7 km grävt. Det var som mest 7000 man som grävde samtidigt för hand med plåtskodda träspadar. Det tog 22 år. Tänk på det när ni gnäller över några små klisterblåsor på era späda fingertoppar efter träningarna.

Nej, nu fortsätter vi, Norrköping ligger bara 15 km bort och SMHI har lovat hyfsat väder när vi skall vinka till dem då vi passerar. SMHI levererade den första TV-sända väderprognosen 1954, den stämde inte så bra... De lovade sol men det regnade, precis som i Åhus 2015.
Nu löper vi på killar medan vädret är ok!

Den 22/11-2020, Cecilia har namnsdag.

Vi befinner oss 323.76 km från Arenan i Lund och mörkret har lägrat sig över den nordsmåländska bygden. Skogarna står tätt som ett 6-0 försvar runt oss och vi känner oss lite som Vranjes gör i timeouterna, omringade av höga flåsande tallar. Men vi kämpar och vi lever.

Om 7 km når vi gränsen till Östergötland och då släpper det säkert.

Vi passerade Tranås för drygt en timme sedan och sprang då Storgatan fram. Storgatan är 38 meter bred och en av Sveriges bredaste gator (lika bred som Bollhuset B är lång), kantad av lindar från 1900-talets början.
När vi sprang förbi så undrade vi såklart varför gatan är så bred och det beror naturligtvis på att man ville förhindra bränder att sprida sig.
I Tranås började Fritiof Nilsson Piraten sin litterära bana. Han jobbade här som jurist men hade så lite att göra så att han började skriva böcker istället. Ett år efter att han lämnade Tranås så släppte han 1932 sin berömda bok Bombi Bitt och jag. Både Bombi Bitt och jag ser fram emot era boksläpp i november 2021.

Till höger har vi nu sjön Sommen (Sveriges 20e största sjö) som ju är en sprickdalssjö som ni vet, djup och avlång. I sjön finns en speciell rödingsart, Sommarödingen. Det största exemplar som fångats är på 11 kg, dock fångades den med nät (fusk).

Hade det varit ljust så hade vi kanske sett ångbåten, Boxholm II, som har trafikerat sjön sedan 1904, nu är det dock mörkt så kanske vi kan se kräftan Vitmärla på botten (se bild)? Det kan finnas 100-1000 st per kvm botten så vi behöver nog vifta runt lite med händerna i dyn och lysa med mobilerna. De blir inte större än ca 1 cm och lever bara 2-4 år de stackarna, inget att äta alltså.

På andra sidan sjön ligger Malexander som tyvärr har en tråkig plats i svensk historia. Två minnesstenar påminner oss om de hemska polismorden som skedde där i närheten efter ett bankrån 1999.
Nej nu kutar vi på, mot Mjölby, om en timme är vi i Östergötland, äntligen!

Den 18/11

210,85 km från Lund, ca en tredjedel avverkat. Nyss lämnade vi Kronobergs län för Jönköpings län och mörkret blir än mer kompakt i de småländska skogarna. Vi sprang tidigare förbi Lammhult, en berömd möbelort i Småland med ca 1800 invånare. En känd fotbollsspelare kommer från Lammhult. Peter Wibrån gjorde 10 A-landskamper och 5 säsonger som proffs i FC Hansa Rostock innan han lade skorna på den designade hyllan, självfallet tillverkad av den kända möbeltillverkaren Svenssons i Lammhult.

Till höger skymtar ni sjön Allgunnen som är ett naturreservat känt för sitt fina vatten och rika djurliv. Att man kan skåda den präktiga fågeln fiskgjuse visste ni redan, men tittar ni noga bland tallarna så kan ni även finna den sällsynta skalbaggen hårig blombock som finns här, se bild nedan. Utöver på vissa ställen i Sverige kan man även finna den i Frankrike och i Ukraina, men dit orkar vi inte springa just nu.

För våra fiskeintresserade lagkamrater så vill jag bara meddela att det finns fin fisk i sjön men man behöver ett fiskekort för att få pröva lyckan och turistbyrån i Lammhult är dessvärre stängd.

Nej, nog om detta, nu tar vi sikte mot Tranås, Lennart Hylands födelseort som även hade en känd advokat verksam på orten, Fritiof Nilsson Piraten. Till Tranås är det bara 107 km. Kämpa!

Den 16/11

Måndag eftermiddag och vi befinner oss ca 1 mil norr om Älmhult, nära den lilla orten Diö, 135.85 km från Arenan i Lund. I Älmhult etablerades världens första IKEA-varuhus (1953) och sen vet vi alla hur det fortsatte därefter. När jag bodde i Peking fanns det ett IKEA-varuhus där också minsann, det var inte många kineser som handlade där (det var för dyrt) men de hade sköna sängar och sittvänliga soffor. Själv köpte vi mest svenska matvaror och Gott och Blandat på IKEA.

I Älmhult fanns tidigare en hel del trevliga nöjesställen, t ex Stjärnborgen, Golden Hill och Silverdalen. På den sistnämnda har storheter som Gyllene Tider och Lena Ph uppträtt inför jublande smålänningar. Golden Hill är numera ett ICA Maxi och istället för nöjen och dans så har de numera löjrom och vetekrans, kul.
Om ni tittar åt vänster så skymtar ni sjön Möckeln (eller Möckelen som jag föredrar att säga), Smålands tredje största sjö. Den är 12 meter djup och det är alltså dubbelt så långt som till målgårdslinjen. De som vill kan minsann simma eller paddla kanot härifrån ända ner till Åhus eftersom Helge å förbinder Möckeln med Hanöbukten.

Nu kämpar vi på så att vi kan komma ut ur Smålands mörka skogar innan helgen!

14/11
Hej på er och bra jobbat! Vi har just nu sprungit totalt 61,3 km och vi befinner oss vid Sösdala, strax söder om Hässleholm. Här ligger ett militärt övningsområde på vänster sida, Hovdala, som användes av P2 (pansartrupperna) i Hässleholm.
Hovdala slott är ett medeltida slott som ligger här. Slottet angreps av snapphanarna och danskarna i det svensk-danska kriget 1675-79. Det är väl värt ett besök för er som inte tänker göra militärtjänst.
Säsongen 2020-21
2020-01-09 12:55
Aktuell sammanfattning av läget:

Just nu är vi 33 spelare (6 MV, 27 utespelare)

Träningsnärvaro: För att kallas till matcher förutsätter vi en viss träningsnärvaro och en viss kontinuitet i träningen. Dock kan det alltid finnas anledningar till frånvaro och det tar vi naturligtvis med i våra bedömningar. Är man skadad så uppmanar vi att komma till träningen och genomföra sin rehab där eller köra andra övningar som inte belastar just den skadade kroppsdelen. När man inte kan komma på en träning ska man meddela detta på FB, glöm inte att ange anledningen till frånvaron

Uttagningar: Vi gör uttagningar till våra seriematcher baserat på motstånd, serienivå och träningsnärvaro. Vissa helger kan det bli att man deltar i fler än en match och vissa helger har vi helt enkelt för få matcher för att kunna kalla alla. Alla som tränar bra kommer att få spela matcher såklart, och de som kallas till en seriematch kommer alltid att få spela! Glöm inte att ange anledningen till eventuell frånvaro om ni tackar nej till en match.

Kläder: Att alltid bära klubbkläder i samband med matcher och turneringar!
Vattenflaska - Att alltid ha med en egen fylld vattenflaska till matcher och träningar!
Spelarnas attityd - 
  • Ha respekt för alla
  • Uppträd på ett bra och respektabelt sätt
  • Var öppna, våga prata med kompisar och ledare om något inte är bra
  • Utmana er, våga göra saker som utmanar/utvecklar er, på träning och på match
  • Att duscha i omklädningsrummet efter matcher


Lagindelning USM 2019/20
2019-09-18 11:15
Lag 2: Varberg   Lag 3: Hörby  
Axel E   David B  
Edvin N   Hannes Nvds  
Adrian K   Edvin A  
Albin H   Elias O  
Hannes N   Erik L  
Jacob O   Johan S  
Oskar Jon   Samuel FL  
Petter B   Victor Pa  
Gustav GP   William A Skadad steg 1
Casper S   Alve J  
Oscar Joh   Felix C  
Malte F   Albin R  
Max S   Viktor Pe  
Wilmer B   Isak Be  
Kasper F   Elias E  
Isak A Ej Steg 1 Hampus J  
Ivar H   Isak Ba  
Jonathan DS   Måns L  
Obs! Kan ändras beroende på skador och sjukdomar
De som spelar med P03 är:
Viktor A
Noah H

Uppsala nästa!
2019-04-09 15:42
Båda lagen klara för USMs finalsteg 3-5 maj efter grymma insatser i Nyköping och Göteborg!
 
 
Våra Sponsorer