Välkommen till H43J (01/02) säsongen 2019-2020

Partille Cup
2019-07-11 11:14

Jag åkte till Partille utan några förväntningar, jag skulle för första gången se en del av killarna spela match vilket såklart skulle bli spännande.

Danska Seaby, vår första motståndare ett välslipat lag som hade en tydlig plan för hur de skulle spela, vi fick bland annat möta 7-6 spel direkt från start, trots detta styr vi matchen och lyckas tidigt i andra halvlek gå ifrån med ett par bollar, tyvärr slarvar vi i slutminuterna och Seaby går ikapp. Med 30 sekunder kvar och 12-12 hade vi vår chans att avgöra. Vi tappar dessvärre bollen och åker på en kontring men efter ett fantastiskt hemspring vinner vi tillbaka bollen och kan med 2 sekunder kvar göra 13-12. Det var en konstig känsla efter matchen jag visste inte om jag skulle vara nöjd eller missnöjd.

Andra matchen var mot ett portugisiskt lag. Vi gör en stabil match och gör vad som krävs. Vi vinner komfortabelt med 16-9.

Tredje matchen stod tyskar för motståndet. Tidig match och många killar som sett resultatet från gårdagen. Vi startar matchen bra och går direkt ifrån till 6-1. Tyvärr tappar vi matchen fullständigt när vi blir frustrerade och slutar spela handboll. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen. Matchen slutar 16-15. Detta blev den sämsta matchen denna turneringen.

I fjärde matchen mötte vi ett belgiskt lag. Matchen tog slut innan den hade börjat (det kändes nästa så). Vi leker handboll mot ett mycket svagt lag. Matchen slutar 26-9.

Vår femte match var mot ett brasiliansk lag. En seg tillställning i ett regnigt Göteborg. Vi gör en dålig match, men möter ett dåligt lag och lyckas vinna. Det mest intressanta var i slutminuterna när en av deras spelare borde fått rött kort, fick istället 2 min efter riktigt vårdslöst försvar. 11-6

5 av 5 = Bra start på turneringen

1/16 del mot Leipzig på Heden 1. Ett väldigt välvuxet lag. Vi startar matchen bra och kopplar snabbt greppet och kan styra matchen hela tiden. Vi spelar stundtals bra försvar och kommer till fina lägen framåt gång på gång. Vi vinner matchen utan att det blir speciellt spännande. Jag har en magkänsla av att vi har mer att ge om det skulle krävas.

1/8 mot Kungälv. Jag skickar killarna på lunch medan jag stanna kvar för att kolla på Kungälv-Lödde som gick strax efter vår match mot Leipzig. Man såg direkt att det var ett samspelt lag med en väldigt vass målvakt. När match startar är det stängt i försvaret Kungälv skapar inget och vi går snabbt ifrån i målprotokollet. Kungälv provar allt för att lyckas få ett skott på mål, men när det gick igenom fick vi räddningar istället. Kungälv spelar 7-6 stora delar av matchen och trots detta gör de endast 10 mål.

Matchen slutar 18-10

1/4 del mot Aranäs på Heden 1. En del av killarna stanna kvar på Heden och en del gick tillbaka till rummet för att vila inför matchen. Jag låg och lyssnade när en del av killarna började prata om hemresan och vilken tid de skulle ta tåget hem på kvällen. Jag vet att Aranäs är ett starkt lag och att det skulle bli en tuff match. Ingen har varken vunnit eller förlorat en match innan den är spelad. Ta inte ut något i förskott! En inställning som jag tycker alla ska ta med sig – oavsett lag man spelar i. Vi spelar handboll och matchen börjar när domaren blåser igång och slutar när han blåser av den, man kan inte själv blåsa i visslan innan eller under en match! Vi snackade innan matchen om att ha rätt attityd och ha inställningen att vi är minst lika bra som dem så varför ska inte vi vinna och spela semifinal.

Matchen startar och vi byter mål med varandra i slutet av första halvlek gör vi ett flera tekniska fel och Aranäs kan ta ledningen. I paus ligger vi under med 13-10. Vi startar andra halvlek dåligt och Aranäs går ifrån till 16-10, vi gör några förändringar i vårt försvar och lyckas få träff, framåt börjar alla ta större ansvar och vi äter oss tillbaka. Stressen i Aranäs blir påtaglig, vi spelar riktigt bra försvar under en lång period och gör lätta mål framåt. Musten går fullständigt ur Aranäs när de missar sitt andra friläge och ligger under med 2. De sista minuterna hinner jag fundera över morgondagen och hur kul det ska bli. Matchen slutar 24-21 Vi hade många riktigt starka prestationer på planen där man kunde välja och vraka mellan olika spelare. Men skulle jag ge matchbollen till någon hade jag gett den till Hannes, att ta sig från jobb (något tidigare än planerat) ta första tåget till Göteborg för att följa laget (med risk för att det endast skulle bli en match), det är precis det hjärtat jag vill se och känslorna för laget som gör att man kan bygga vidare på det fina som finns i alla dessa lag som nu blir ett!

Semi mot Skanderborg. Skanderborg är ett av Danmarks bästa lag och vann bland annat DM P16 detta året, man har utöver detta vunnit Partille flera år i rad i både 01 och 02 klassen. I början på matchen hänger vi med bra, vi kämpar bakåt men har svårt att få spelstopp och tillslut dyker där ofta upp ett läge och då var Skanderborg riktigt bra. Skanderborg tar en ledning i mitten på halvleken, vi har lite otur den perioden med skott i virket ett flertal gånger men även några tekniska fel. I paus står det 16-10. Vi visste att skulle vi göra match av detta var vi tvungna att vinna fler dueller bakåt och få några kontringar. Tyvärr spelar Skanderborg smart och rutinerat. De är tvungna att spela ut sina kort hela tiden och går tufft på sin första 7a. Vi kommer sakta närmare men lyckas inte ta oss ifatt. Matchen slutar 24-21 till Skanderborg. Vi krigar hela matchen och med lite flyt och kanske några domslut med istället för emot oss så hade det kunnat bli riktigt nervkittlande.

Om man kollar på hela turnering är jag positivt överraskad och ser många fina egenskaper hos killarna både på och utanför planen som jag tror och hoppas kan bidra till fina minnen och en rolig säsong.

// Johan