Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
De unga spelarna tar för sig! Seger mot Karlskrona.
2018-10-05 12:59


Hur har försäsongen varit?

Först och främst, välkomna till en ny härlig handbollsäsong! Vi är förväntansfulla, hungriga och taggade på att dela många fina handbollstunder med er säsongen 2018/19!

Försäsongen har varit mycket bra, vi har tränat på bra och vårt lagbygge börjar ta form! Truppen består av en del nya spelare från vår egen akademi och andra med lite spets som har kommit utifrån. Med dessa förutsättningar har vi fokuserat mycket på att hitta ett samspel över hela banan och att alla snabbt ska komma in i sin nya roll.  Allt för att vi ska vara redo för serien. Vi har en bit kvar men vi jobbar hårt varje vecka och det blir bara bättre och bättre.


Nya spelare

Efter föregående säsong, där vi snubblade på mållinjen, har en del spelare valt att gå vidare eller lägga skorna på hyllan vilket givetvis alltid är tråkigt. Men detta har i stället gett oss möjlighet att lyfta upp duktiga unga H43-spelare som påbörjat sin nya resa. Sedan vill jag också att du tittar lite  närmre på vår nya mittsexa Sebastian, en otroligt spelsmart spanjor som visar attityd och finess både bakåt och framåt!

 

Tränarstaben

Även på ledarsidan ser det lite annorlunda ut från föregående år, vi tackar Adrian för det fina arbetet han lagt ner i föreningen och hälsar Arian Majidi välkommen in i värmen! Arian har en fin meritlista och är fortfarande en väldigt duktig handbollsspelare. Med nya ögon tillför han nya tankar och idéer, både på och utanför plan. Vi är väldigt glada att vi lyckats knyta en så stark handbollsprofil till oss. Vår allas favorit Karin Olin fortsätter som lagansvarig och jag, Jacob Anderberg, är huvudtränare för laget.


Känsla inför säsongen

Vi går in med tanken att slåss om topplaceringarna och vi tycker det är fullt realistiskt även med ett delvis nytt lag. Vi är också väldigt ödmjuka inför uppgiften och det kommer att krävas hårt jobb, noggrannhet och att vi får ut maximalt av varje spelare för att vara med och slåss om avancemang.

Och så klart behöver vi ditt och publikens stöd!


Premiären

Det blev vinst i vår första seriematch. Vi mötte Karlskrona borta kl 11:00 en söndag. Med andra ord en tidig morgon som blev en liten svårare uppgift än vad vi trott! Men med bra försvars- och målvaktspel la vi grunden till segern. Motståndarna blev under hela matchen stressade och det gjorde att vi ledde matchen från början till slut. Väldigt roligt att se att de unga spelarna tog för sig och visade på styrkebesked. Rasmus Carnehult var en av spelarena som gjorde 7 mål.

Jag ser fram emot att se dig med dina vänner på läktaren på söndag!

Vi ses!

Jacob Anderberg

Seger mot Skövde - borta
2018-04-08 18:58
Det blev tillslut vinst mot Skövde på bortaplan. Vi fick en ganska tuff start på matchen, där vi inte riktigt fick igång vårt försvar/målvaktspel. Framåt kommer vi till flera bra lägen men Skövdes målvakt har en bra dag på jobbet och stänger igen. Vi ligger under med 4-5 bollar ganska snabbt och Skövde har riktigt bra utdelning. Innan matchen pratade vi mycket om att behålla lugnet och fortsätta "mala på" oavsett resultat. Detta får man säga att vi håller i på ett bra sätt och plötsligt är vi ifatt. Halvtidsresultatet är 16-17 och vi går in i omklädningsrummet med en bra känsla. Vi får en bra start på andra halvlek. Försvaret får bättre träff och räddningarna börjar komma. Framåt har vi fortsatt bra spel och vi sätter framförallt dit våra lägen. Vi drar ifrån och leder med 5 bollar och matchen känns kontrollerad. Då får vi 3 utvisningar på 1,5 minut och får spela 3 mot 6. Skövde får en chans till att komma in i matchen och även om de kanske inte utnyttjar den till 100 % så lyckas de trots allt kvittera. 24-24 med 15 min kvar och vi tar timeout. Vi sätter in en sjunde utespelare och vinner de nästkommande 6 minuterna med 4-0.
Sista minuterna spelar vi bara av och vinsten är ett faktum. Jag är otroligt stolt över spelarna som följer vår plan bra hela matchen och verkligen behåller lugnet. En riktig lagvinst men jag måste nämna playmaker Wellbring som styr spelet på ett oerhört bra sett hela matchen. Zoran, med sin rutin och fantastiska spelsinne, bör också få en extra stjärna.
Nu väntar Kroppskultur på söndag i den sista kvalomgången, bäst av 3 gäller så det blir sista hemmamatchen för säsongen. Vi hoppas såklart att vår fantastiska publik kommer och hjälper oss till seger!!
Adrian Thonäng
På måndag spelar vi första kvalmatchen mot Skövde
2018-03-30 10:51
Äntligen är det dags för kval, detta var ett av våra mål denna säsongen och det ska bli kul att börja jobba mot nästa som såklart är att gå upp i division 1.

Vi är hittills väldigt nöjda med vår säsong, vi har spelat bra handboll i många matcher och har ett grundspel vi är väldigt trygga med. Det har också blivit några enstaka matcher där vi inte kommit upp i nivå men vi har försökt lära oss av dom misstagen och verkligen toppa formen nu inför kvalet.

Under säsongen har vi jobbat mycket med vårt försvarspel. Detta har gett resultat och tillsammans med, enligt mig, seriens nästa målvaktspar utgör vi en blå mur som är mycket svår att få hål på. 

Anfallsspelet känns också stabilt där våra m9or styr spelet på ett bra sätt och vi gör mål över hela banan. Som tränare är det alltid skönt när målskyttet är utspritt och många spelare tar ansvar. Detta gör oss väldigt svårlästa!

Motståndet står Skövde för, ett ungt lag med många talanger. Dom spelar snabb handboll och trycker på allt. Nyckeln kommer helt klart vara att ha tålamod i anfallsspelet och spela diciplinerat. Vi vill inte utmana Skövde i någon "Hawaii - handboll".

Det är ju också så att Skövde har fördel i att ha två hemmamatcher. Det är alltså extra viktigt att vi utnyttjar den första matchen i Lund till att få ett litet övertag i denna batalj som spelas i bäst av tre. 
Såklart hoppas vi att vår fantastiska publik kommer och stöttar oss till seger. I ett fullsatt idrottshallen är vi mycket svårslagna!! 
I morgon onsdag den 21 spelar vi vår sista seriematch
2018-03-20 18:54
Kom och heja på oss - för i morgon onsdag den 21 spelar vi vår sista seriematch mot Malmö HP. 
Sedan är det dags för kval till division1.
Vi vet inte när och vem vi möter - men så fort vi vet kommer vi skicka ut information genom H43s olika kanaler.
Vi ses!
Match mot Trelleborg
2018-01-26 08:44
På lördag kl 13:30 möter vi Trelleborg i jakten på division 1.
En oerhört viktig match och det utlovas en jämn fight.

Trelleborg har ett mycket duktigt och rutinerat lag, vi känner varandra väl och det brukar bli väldigt bra matcher när vi möts. Senaste gången slutade med att Trelleborg vann efter att ha avgjort med 2 sekunder kvar.

Med andra ska vi bjuda publiken på ett rejält revanschsuget spel och lag. Vi ska se till att inga poäng lämnar Lund denna gång.

Ta med en kompis och kom till Idrottshallen och heja fram oss till en seger!
Åkte hem med 2 poäng
2017-12-11 17:12

I helgen stod det ”lång bortamatch” på schemat, denna gång mot Hohultslätts HK.


Första halvlek satt vi verkligen kvar i bussen, slarviga avslut och lite mesigt försvar gör att vi ligger under med 17-11 i halvlek. Hohultslätt spelade en lurig handboll och fick bra utdelning på sina många inspel och snabba skott.


I halvlek utdelades en riktig blåsning av vår huvudtränare Anderberg som väckte liv i spelarna. När laget lämnade omklädningsrummet gick de in på plan med en nytändning och visade en ny sida av vårt blåa lag.


Effektivt 7 mot 6 spel och tuffare försvar gjorde att vi börja äta upp underläget. När klockan står på 59:56 trycker Henrik Andersson in 28-29 och vinsten är klar. Oerhört skönt att vi kan studsa tillbaka efter en svag första halvlek, detta är något vi har haft problem tidigare.


Bussresan hem i snöovädret blev genast mycket lättare efter denna seger
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Våra Sponsorer