Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till H43 Lund Herrar A

Nu tar vi nya tag!  Mot Div 1!


 Laget består huvudsakligen av juniorer och yngre seniorspelare och syftet med laget är att förbereda spelare och utveckla dem för spel på högre nivå. Så kommer vi även fortsättningsvis jobba och ambitionen med H43 Lunds A-lag skall nu vara att bygga en stomme med spelare, där våra egna fantastiska ungdomar skall beredas möjlighet att ta sig uppåt i seriesystemet. Vi har höga mål med vår seniorverksamhet på längre sikt.

 

Ledare / Tränare


Johan Börjesson

Calle Sjödin
Seger men inte så mycket mer.
2018-12-03 19:55
De som skippade 1a adventsfirandet och istället begav sig till arenan för att se H43 möta H65 Höör fick se, i ärlighetens namn, en ganska dålig tillställning. 

En orgie av missade eller räddade skott beroende på hur man ser på det matchen igenom, undertecknad hade ingen vidare dag på jobbet och jag tar på mig att spelarna möjligen inte var tillräckligt förberedda och inte hade rätt fokus.

9-8 var ställningen när de första 30 minuterna var spelade, direkt i andra halvlek skruvar vi upp tempot och dödar matchen genom att sätta 18-8 på tavlan efter 10 spelade minuter. Resten av matchen är en grå sörja där vi blandar och ger men håller H65 stadigt bakom oss hela matchen. 

Vill passa på att rosa våra målvakter framför allt Jesper som spelar bra matchen igenom och Oscar som kom in sista 10 minuterna.
Tung förlust mot Lågan
2018-11-01 17:50
Vi åker upp till Hörby med ett flertal sena återbud på grund av sjuka spelare. Matchens första 20 minuter är jämn, tekniska fel blandas med kompakt försvarsspel, skott i kryss och högt tempo. 

De sista 10 minuterna i första halvlek fungerar vårt försvarsspel lite bättre och vi lyckas att dra ifrån med några bollar till halvtidspausen. Jag gläds åt Rasmus Carnehult och Ted Martinsson insatser i första halvlek. Härlig insats! 

Direkt i början av andra halvlek kommer Lågan ikapp vår ledning och går förbi.  
Vi missar våra lägen och vårt  försvarsspel havererar då vi inte hittar en rätt balans i mitten. Detta gör att Lågan drar ifrån och i mitten av andra halvlek har de som mest en 6 måls ledning. Alla kämpar och sliter men vi får det inte till att stämma. Trots utvisningar och oro i spelet lyckas vi komma tillbaka till ett uddamåls underläge. I sista anfallet och 10 sekunder kvar plus att vi var en man mer så lyckas vi tyvärr inte förvalta det sista avslutet från högerkanten. Vi fick se oss besegrade av Lågans stora fysiska spelare. 

Jag vill ge extra plus till 11 resp 8 målskyttarna Rasmus Carnehult och Ted Martinsson samt Rasmus Björkqvist som under hela matchen (läs 60 min) springer outtröttlig på sin kant. 

Nu har vi matchuppehåll denna helgen för att söndagen den 11 november möta Trelleborg i IH klockan 16:00. 
Men kom redan klockan 13:45 för då spelar damerna mot LIGU. Derby är alltid kul! 
Vi ses!
Jacob

Seger mot Hultsfred
2018-10-21 18:14

Det blev en lite onödigt spännande i dag. Vi har periodvis bra försvarsspel vilket även hjälper vår målvakt. Men när vi inte har det blir det lite enkla mål för Hultsfred. Framåt är det härligt att våra unga spelare tar för sig och visar att de vågar och vill. Ett bevis på det är Ludvig Johansson.


Under hela matchen gör vi för många tekniska fel och vi får inte ut vad jag förväntar mig av våra rutinerade spelare.


Vi fick våra två poäng och jag ser att vi börjar få en mer och bättre grund i vårt spel. Syns att fler och fler känner sig trygga i sin roll och det gör att vi blir säkrare i både försvar och anfall.


Ja nu  går vi vidare och det känns bra att vi vann - slutresultat 27-26 (13-15)


Nästa match är fredag den 26 oktober mot IK Lågan i Lågehallen. Matchen börjar klockan 19:30 och det är så klart kul om vi har lite stöd på läktaren.


Laddar inför kommande hemmamatch
2018-10-18 18:39

Efter förra helgens snörpliga förlust mot Åhus gjorde vi en grundlig analys av matchen. Vi kunde konstatera att vi spelade inte den division två handboll som krävs. Trots att vi gjorde en bra upphämtning i andra halvlek och ledde med 6 bollar kunde vi inte hålla fokus uppe. Många tekniska fel, dåliga lägen, ett försvar som inte stod upp som det borde, snabba avslut och inte minst avslut som inte var 110 % satsning gjorde att Åhus kom i fatt och till och med gick om. När slutsignalen ljöd stod det 22-24 på tavlan.


Så klart en stor besvikelse för oss alla. Vi som tränare och lagledare har nu fokuserat på förbättra laget inom de område där vi såg brister.


När vi i fredags kväll mötte Kävlinge HK borta kunde vi ta för oss på ett bättre sätt och visa på bättre fokus. Denna match slutade med en vinst, 21-22 till oss. Något vi nu tar med oss inför kommande hemmamatch på söndag den 21 oktober kl 1600 när vi möter Hultsfred i hall A på Sparbanken Skåne Arena. Vi ses!


De unga spelarna tar för sig! Seger mot Karlskrona.
2018-10-05 12:59


Hur har försäsongen varit?

Först och främst, välkomna till en ny härlig handbollsäsong! Vi är förväntansfulla, hungriga och taggade på att dela många fina handbollstunder med er säsongen 2018/19!

Försäsongen har varit mycket bra, vi har tränat på bra och vårt lagbygge börjar ta form! Truppen består av en del nya spelare från vår egen akademi och andra med lite spets som har kommit utifrån. Med dessa förutsättningar har vi fokuserat mycket på att hitta ett samspel över hela banan och att alla snabbt ska komma in i sin nya roll.  Allt för att vi ska vara redo för serien. Vi har en bit kvar men vi jobbar hårt varje vecka och det blir bara bättre och bättre.


Nya spelare

Efter föregående säsong, där vi snubblade på mållinjen, har en del spelare valt att gå vidare eller lägga skorna på hyllan vilket givetvis alltid är tråkigt. Men detta har i stället gett oss möjlighet att lyfta upp duktiga unga H43-spelare som påbörjat sin nya resa. Sedan vill jag också att du tittar lite  närmre på vår nya mittsexa Sebastian, en otroligt spelsmart spanjor som visar attityd och finess både bakåt och framåt!

 

Tränarstaben

Även på ledarsidan ser det lite annorlunda ut från föregående år, vi tackar Adrian för det fina arbetet han lagt ner i föreningen och hälsar Arian Majidi välkommen in i värmen! Arian har en fin meritlista och är fortfarande en väldigt duktig handbollsspelare. Med nya ögon tillför han nya tankar och idéer, både på och utanför plan. Vi är väldigt glada att vi lyckats knyta en så stark handbollsprofil till oss. Vår allas favorit Karin Olin fortsätter som lagansvarig och jag, Jacob Anderberg, är huvudtränare för laget.


Känsla inför säsongen

Vi går in med tanken att slåss om topplaceringarna och vi tycker det är fullt realistiskt även med ett delvis nytt lag. Vi är också väldigt ödmjuka inför uppgiften och det kommer att krävas hårt jobb, noggrannhet och att vi får ut maximalt av varje spelare för att vara med och slåss om avancemang.

Och så klart behöver vi ditt och publikens stöd!


Premiären

Det blev vinst i vår första seriematch. Vi mötte Karlskrona borta kl 11:00 en söndag. Med andra ord en tidig morgon som blev en liten svårare uppgift än vad vi trott! Men med bra försvars- och målvaktspel la vi grunden till segern. Motståndarna blev under hela matchen stressade och det gjorde att vi ledde matchen från början till slut. Väldigt roligt att se att de unga spelarna tog för sig och visade på styrkebesked. Rasmus Carnehult var en av spelarena som gjorde 7 mål.

Jag ser fram emot att se dig med dina vänner på läktaren på söndag!

Vi ses!

Jacob Anderberg

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Våra Sponsorer