Välkommen till H43 Lund Herrar A

Nu tar vi nya tag!  Mot Div 1!

Laget består huvudsakligen av juniorer och yngre seniorspelare och syftet med laget är att förbereda spelare och utveckla dem för spel på högre nivå. Så kommer vi även fortsättningsvis jobba och ambitionen med H43 Lunds A-lag skall nu vara att bygga en stomme med spelare, där våra egna fantastiska ungdomar skall beredas möjlighet att ta sig uppåt i seriesystemet. Vi har höga mål med vår seniorverksamhet på längre sikt.

Ledare / Tränare

Johan Börjesson

Calle Sjödin

På söndag möter vi Åhus
2019-10-05 15:42
"Efter en tuff och jämn kamp borta i premiären som tyvärr slutade med förlust så ser vi herrar fram emot helgens match. I premiärmatchen fungerade försvarsspelet bra sista 40 min samtidigt som Adam skötte sig bra längst bak. Det ska vi bygga vidare på idag.
Framåt skapade vi väldigt många och fina lägen. Dessa förvaltade vi tyvärr inte alls bra utan Malmös målvakt fick briljera med många fina räddningar. Om det berodde på premiärnerver eller rent utav ringrostighet återstår att s.
Vi har en positiv känsla i truppen och tror verkligen på det vi gör. Nu går vi för vinst, Åhus måste göra en riktigt bra match för att slå oss i vår blå hemmahall. Välkomna!"
Johan Börjesson, tränare Herrar A
Seger men inte så mycket mer.
2018-12-03 19:55
De som skippade 1a adventsfirandet och istället begav sig till arenan för att se H43 möta H65 Höör fick se, i ärlighetens namn, en ganska dålig tillställning.

En orgie av missade eller räddade skott beroende på hur man ser på det matchen igenom, undertecknad hade ingen vidare dag på jobbet och jag tar på mig att spelarna möjligen inte var tillräckligt förberedda och inte hade rätt fokus.

9-8 var ställningen när de första 30 minuterna var spelade, direkt i andra halvlek skruvar vi upp tempot och dödar matchen genom att sätta 18-8 på tavlan efter 10 spelade minuter. Resten av matchen är en grå sörja där vi blandar och ger men håller H65 stadigt bakom oss hela matchen.

Vill passa på att rosa våra målvakter framför allt Jesper som spelar bra matchen igenom och Oscar som kom in sista 10 minuterna.
Tung förlust mot Lågan
2018-11-01 17:50
Vi åker upp till Hörby med ett flertal sena återbud på grund av sjuka spelare. Matchens första 20 minuter är jämn, tekniska fel blandas med kompakt försvarsspel, skott i kryss och högt tempo.

De sista 10 minuterna i första halvlek fungerar vårt försvarsspel lite bättre och vi lyckas att dra ifrån med några bollar till halvtidspausen. Jag gläds åt Rasmus Carnehult och Ted Martinsson insatser i första halvlek. Härlig insats!

Direkt i början av andra halvlek kommer Lågan ikapp vår ledning och går förbi.
Vi missar våra lägen och vårt  försvarsspel havererar då vi inte hittar en rätt balans i mitten. Detta gör att Lågan drar ifrån och i mitten av andra halvlek har de som mest en 6 måls ledning. Alla kämpar och sliter men vi får det inte till att stämma. Trots utvisningar och oro i spelet lyckas vi komma tillbaka till ett uddamåls underläge. I sista anfallet och 10 sekunder kvar plus att vi var en man mer så lyckas vi tyvärr inte förvalta det sista avslutet från högerkanten. Vi fick se oss besegrade av Lågans stora fysiska spelare.

Jag vill ge extra plus till 11 resp 8 målskyttarna Rasmus Carnehult och Ted Martinsson samt Rasmus Björkqvist som under hela matchen (läs 60 min) springer outtröttlig på sin kant.

Nu har vi matchuppehåll denna helgen för att söndagen den 11 november möta Trelleborg i IH klockan 16:00.
Men kom redan klockan 13:45 för då spelar damerna mot LIGU. Derby är alltid kul!
Vi ses!
Jacob

Seger mot Hultsfred
2018-10-21 18:14

Det blev en lite onödigt spännande i dag. Vi har periodvis bra försvarsspel vilket även hjälper vår målvakt. Men när vi inte har det blir det lite enkla mål för Hultsfred. Framåt är det härligt att våra unga spelare tar för sig och visar att de vågar och vill. Ett bevis på det är Ludvig Johansson.

Under hela matchen gör vi för många tekniska fel och vi får inte ut vad jag förväntar mig av våra rutinerade spelare.

Vi fick våra två poäng och jag ser att vi börjar få en mer och bättre grund i vårt spel. Syns att fler och fler känner sig trygga i sin roll och det gör att vi blir säkrare i både försvar och anfall.

Ja nu  går vi vidare och det känns bra att vi vann - slutresultat 27-26 (13-15)

Nästa match är fredag den 26 oktober mot IK Lågan i Lågehallen. Matchen börjar klockan 19:30 och det är så klart kul om vi har lite stöd på läktaren.

Laddar inför kommande hemmamatch
2018-10-18 18:39

Efter förra helgens snörpliga förlust mot Åhus gjorde vi en grundlig analys av matchen. Vi kunde konstatera att vi spelade inte den division två handboll som krävs. Trots att vi gjorde en bra upphämtning i andra halvlek och ledde med 6 bollar kunde vi inte hålla fokus uppe. Många tekniska fel, dåliga lägen, ett försvar som inte stod upp som det borde, snabba avslut och inte minst avslut som inte var 110 % satsning gjorde att Åhus kom i fatt och till och med gick om. När slutsignalen ljöd stod det 22-24 på tavlan.

Så klart en stor besvikelse för oss alla. Vi som tränare och lagledare har nu fokuserat på förbättra laget inom de område där vi såg brister.

När vi i fredags kväll mötte Kävlinge HK borta kunde vi ta för oss på ett bättre sätt och visa på bättre fokus. Denna match slutade med en vinst, 21-22 till oss. Något vi nu tar med oss inför kommande hemmamatch på söndag den 21 oktober kl 1600 när vi möter Hultsfred i hall A på Sparbanken Skåne Arena. Vi ses!

Sön 13/10 14:00
Sön 6/10 15:30