Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till H43 Lund Damer A


Träningstider:

Mån. 18.00-20.00 Bollhuset
Tis. 19.00-20.30 Arena B
Ons. 19.30-20.30 Crossfit varannan vecka, gym varannan vecka
Tors. 17.30-19.00 Arena A


Ni kan även följa oss i sociala medier!
Twitter: https://twitter.com/h43dam
Instagram: https://www.instagram.com/h43_dam/


Seger mot Lågan med 23-17 (13-10)
2018-11-20 19:00

Det blev en bra match mot Lågan i lördags. Vi mötte ett bra lag som är duktiga. Men vi drog det längsta strået mycket tack vare god fysik och bredd i truppen.


Vi hade ett bra försvar och som vanligt, får jag säga, ett ypperligt målvaktsspel. Är så glad att vi har tre mycket duktiga tjejer i målet. Denna gång var det Louise som visade upp sig.


I andra halvlek drog vi ifrån och vi får bra utdelning på våra kontringar.


Vill lyfta vår lagkapten Emilia Blomberg, Linnea Lundin och Sara Nilsson som visade på storspel.


Tyvärr kunde Sara inte spela så mycket som hon velat. Veckan innan matchen drabbades hon av en smäll. Den tog så illa att hon nu efter matchen mot Lågan konstaterat att hon har fått en liten hjärnskakning. Sara får återhämta sig och komma tillbaka när hon känner sig helt återställd.


Inför kommande match - Helsingborg borta lördag den 24 klockan 17:00 - har vi flera spelare som kommit tillbaka från skador, samtidigt som vi har spelare som drabbats av vanliga höstförkylningar. Så jag hoppas att alla kryar på sig och är friska inför helgens match.


Matchen mot LIGU slutade med 12 bollar upp!
2018-11-13 08:46

Vi blir hela tiden bättre och fortsätter att fokusera på tekniken och förbättra våra avslut. På träningen lägger vi mycket tid på att bli fysiskt starka och ha bra hög kondition. Truppen är bred och trots skador kan vi göra byten under matchen och fortsätta pressen.


Försvaret är bra och gör det jobbigt för motståndarna. Jag tycker inte det är någon fara att Ella Rydmark i LIGU gör 11 mål, inkl 3 straffar. Hon gör ett bra jobb, men samtidigt blir det ingen annan spelare i laget som dominerar eller lyfts med hennes spel.


Sedan måste jag lyfta våra målvakter Aisa Sokolovic (68%) och Louise Hansson (60%). Att lyckas med denna statistik är helt fantastiskt bra. Alla vet att med bra försvar blir målvakterna bättre - men detta resultatet överträffar all statistik. Men så klart vi har gjort flest mål i serien och sedan har vi och Kristianstad släppt in minst. Gör att vi just nu leder och har bäst målskillnad.


Blev ett bra kvitto - för vi hade inte rätt energi när vi spelade mot Trelleborg borta. Kan glatt konstatera att tjejerna visade en härlig energi, bjöd publiken på fartfylld handboll och bjöd på din glädje. För det är något som vi har - en otroligt god stämning. De ger och tar kritik, berömmer samt är lyhörda för instruktioner de får.


Nästa match är på lördag mot Lågan. Ett bra lag med många starka spelare. Blir en match där vi måste visa vår bredd och styrka. Med rätt energinivå, fokus på avslut och ska vi ge dem bra motstånd. Vi hälsar dig och alla andra varmt välkomna till Bollhuset lördag den 17 november klockan 13:30. Kan lova att vi uppskattar allt stöd vi kan få. Blir så mycket roligare att spela med publikstöd!


Rickard
Seger mot Vinslöv
2018-10-21 15:13

Matchen mot Vinslöv blev som vi planerat, slutresultatet blev 31-20.

Vi trycker på och springer hem, helt enligt vår taktik. Jag ser att alla i laget hela tiden tar ett kliv framåt och blir bara bättre och bättre. Energin och glädjen finns där. När slutsignalen ljuder är vi nöjda men jag tycker vi alla måste glädjas mer över vad vi gjort. Förstår att tjejerna känner en viss besvikelse eftersom vi “bränner” lite väl många frilägen. Men jag tycker vi blir starkare, snabbare och utvecklar vårt spel för match vi genomför. Noggrannheten i avsluten är självklart viktigt, men jag är övertygad att det kommer. För alla vet att i handboll kan det snabbt vända och då är det än mer viktigt att behålla fokus både i försvar och anfall.


Måste också lyfta att nästan alla i laget gjorde mål, för mig är detta också ett bevis på att vi har en bredd i laget och att alla är målfarliga.  


Det ska bli roligt att möta Trelleborg borta på lördag i Söderslättshallen klockan 13:30. Kul om vi har lite blått stöd i publiken. Sedan har vi en liten matchpaus för att sedan möta Ligu i Idrottshallen den 11 november. Kom och heja på oss - för derby är alltid något speciellt.


Seger mot HK Malmö på bortaplan
2018-10-17 13:26

I lördags var det dags för oss att möta HK Malmö borta. Som vi alla vet är det något speciellt att möta Malmö på hemmaplan. Det är ett lag som spelat ihop länge plus att de är stora, starka och välutbildade. Jag ser dem som ett av de så kallade favoritlagen i serien.


Vi hade bestämt oss för att stå upp och ge dem samma tuffa försvarsspel som vi får känna på i våra anfall. Genom att springa och sätta tryck skulle vi pressa dem.


Kan glatt konstatera att tjejerna gör en mycket bra match och leverera över förväntan. De visar att de kommit längre i sin utveckling, samspel och försvar än vad jag trott. Vi håller i taktpinnen under större delen av matchen.

Men vi fick inte den start i andra halvlek som vi planerat. Våra fyra mål upp i pausvilan blev snabbt bara två upp. Detta gjorde att jag efter 6 minuter tog en välbehövlig timeout. Jag fick väcka till liv samma känsla och tempo som vi hade i första och efter timeouten visade tjejerna vad det blå skåpet skulle stå. Vi drog ifrån och hade som mest åtta bollar upp.


I slutet på matchen fick några onödiga utvisningar som gjorde att vi vid något tillfälle bara vara fyra utespelare. Malmö tog så klart tillfället i akt och visade på bra spel och gjorde mål när de fick läge. Matchen slutade med en seger med 22-25 (8-12).


Detta var en viktig match för oss. Vi fick ett kvitto på att vi kan och har kapacitet. Tjejerna spelade en taktiskt bra match i både anfall och försvar. Inte minst måste jag lyfta vår unga och otroligt duktiga målvakt Aisa som stod hela matchen. Stolt som tränare att vi har bra målvakter som komplettera varandra. Och trots att det Aisa är ung visar hon på mod och styrka av hög klass.


Nu tar vi med oss energin till matchen på fredag när vi möter Vinslöv hemma. Detta är en viktig match som vi ska spela med samma inställning som vi gjorde mot Malmö. Genom att spela vårt spel, ha ett bra försvar och trycka i första och andra fasen, ska vi göra allt för att vinna den.


Vi ses på fredag den 19 oktober kl 19:30 då vi Vinslövs HK.

Välkommen till Sparbanken Skåne Arena och B-hallen.

Rickard med tränarkollegor
Seger med 10 bollar mot Växjö
2018-10-08 20:07

Det blev seger för våra damer i söndags, men vi fick inte den start vi önskat. Under uppvärmningen visar det sig att två spelares övergång inte är klar. Våra motståndare Växjö framför budskapet och visar stor sportslighet. Stor “kred” till deras bemötande och hur de hanterade detta.


Så klart satte detta lite käppar i hjulen - men tack vare att några spelare valt att komma och kika på matchen kunde vi fixa fram en nya andremålvakt genom att låna kläder och skor innan de ordinarie skorna var dit körda.

Men trots detta visade alla spelare att de kunde fokusera om och gå in för att visa på mod och härlig kämpainsats.


Vi har en bra bredd i laget och stämningen är på topp. Våra målvakter är unga men mycket lovande spelare. Det visade verkligen var de går för i söndags.


Vi hade tre områden vi ville fokusera på under matchen och det var:

ETT - tjejerna skulle visa energi och glädje - på och utanför plan.

TVÅ - vi skulle ha tålamod i anfallet- för när vi gör det skapar vi alltid bra lägen.

TRE - “hem hem hem”, ja vi skulle alltid springa hem. Något vi gjorde och det medförde att vi fick inga kontringar emot oss.


Jag summerar matchen att vi är på rätt väg och vi har alla förutsättningar att bygga något riktigt bra.


Nu laddar vi om och gör oss redo för kommande helgs match mot HK Malmö i Söderkulla Sporthall. Boka in lördag den 13 oktober klockan 16:00 - för då kör matchen igång. Vi hoppas att det finns många som åker dit och hejar på oss.


Rickard

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Våra Sponsorer