Välkommen till H43 Lund F07

Hans Berggren

Kickoff 2020 avklarad!
2020-08-30 11:18

Då har säsongen 20/21 rullat igång med en kickoff tillsammans med det gäng tjejer som så småningom ska bli en fullt integrerad trupp. Inför denna säsong har H43s två U13 Flickor-grupper (F07) valt att påbörja resan mot en trupp med gemensamma mål, värderingar och planering. Det innebär mer handboll för tjejerna, fler kompisar (med blått hjärta!) och en bättre möjlighet att utmanas på rätt nivå för att främja utvecklingen.

Baserat på vad vi såg under helgen har vi alla förutsättningar att få många roliga handbollsupplevelser, ett bra driv och mycket god kamratskap!

Under helgen tränade vi inte bara tillsammans utan löste också uppgifter i mixade grupper och presenterade resultatet inför alla som sista punkt. Det framfördes både korta teaterstycken som taktfasta sångnummer!

Mot nya mål!

H43 F07N har gjort Partille-debut!
2019-07-12 13:39

H43 F07N har som många andra H43-lag spenderat näst intill en vecka på Partille Cup. Truppen ställde upp med två lag, hela 23 spelare av truppen på 31 tjejer följde med till Göteborg.

Lag 1 spelade sex matcher i gruppspelet och kännetecknades av ett starkt försvar. Som mest släppte vi in åtta mål i en match och efter fyra vinster och två uddamålsförluster slutade laget på tredje plats och gick till A-slutspel. Väl där fick vi svårast möjliga motstånd i 16-delsfinalen mot fjolårsmästarna Rödekro från Danmark. Rödekro gick senare igenom hela A-slutspelet och vann till slut finalen även i år. Lag 1 fick istället spendera sista dagen på Partille cup med att stötta lagkamraterna i lag 2, äta glass och spela Sumohandboll!

Lag 2 spelade upp sig under turneringen. Efter en trevande start så förbättrades spelet dag för dag. I en stark insats andra dagen mot Skanderborg från Danmark, där laget stormade fram i anfall efter anfall, blev slutresultat ändå 11-10 till danskorna. Mycket beroende på deras fantastiska målvakt som gjorde en mängd kvalificerade räddningar. Denna uddamålsförlust ledde till ett B-slutspel som gick bättre.

Nu hade vi spelat in oss på våra positioner och inte minst försvarsspelet blev starkare och starkare. Vi vann relativt enkelt i 16-delsfinalen mot Utpal Shanghvi School från Indien, vilket blev en upplevelse för tjejerna, både med tanke på det långväga motståndet som var spännande, men också att vi byggde upp ett starkt självförtroende genom bredd i målskyttet.

De två följande matcherna blev däremot mer välbekanta, vi mötte Lugi i både 8-del och kvartsfinal. Lagen känner varandra väl så det var perioder med ställningskrig men till slut drog H43 längsta strået och hamnade i semifinal mot Aranäs. Semin var en jämn match där vi än en gång lyckades vinna med uddamålet. Nu hade vi alltså hamnat i final mot Norska Fjellhammer och humöret var på topp!

Dessvärre så öppnade sig himlen samtidigt som vi marscherade in för line up inför finalen på lördagen. Det blev en match med mycket bolltapp och halka på planen pga. regnet. I halvtid så fick tjejerna instruktioner om att undvika skott från 9 meter, det var näst intill omöjligt att greppa bollen för att skjuta med precision. Vi spelade istället in bollen på linjen alternativt bröt igenom deras försvarslinje för avslut från 6 meter. En taktik som lyckades och vi kunde, efter vinst med 10-8, som avslutning lyfta guldpokalen mot alla fantastiska supporterande lagkamrater från lag 1, föräldrar och vänner som samlats på läktaren.

Partille Cup var en fantastisk vecka som gett många goda minnen och lärdomar, inte minst vad vi behöver träna på under kommande år, för tillbaks till Partille Cup återvänder vi 2020!

Säsongsstart
2017-08-20 20:04
Den 31 augusti är det dags för säsongens första träning.
En ny säsong börjar!
2016-09-06 17:36
Lördagen den 10 september kl 10 börjar en ny handbollssäsong med H43 Lund F07 N! Vi hoppas att alla haft en härlig sommar och är sugna på att börja spela handboll igen!

Nytt för i år är att vi kommer spela matcher både på miniplan och stor plan. Sammandragsserien spelas som tidigare på miniplan, medan några av cuperna vi planerar att delta i spelas på stor plan med sänkt ribba. Sammandragen spelas i Skånes handbollsförbunds serie F07 Grupp B mini, och spelprogrammet ser ut så här:
  Lördag 15 oktober i Gunnesbohallen, Lund, 13.10-17.40
  Söndag 30 oktober i Borgebyhallen, Bjärred, 09.00-12.30
  Söndag 20 november i Eslövshallen B, Eslöv, 10.00-13.30
  Söndag 4 december i Filborna Sporthall, Helsingborg, 09.30-15.00
  Söndag 18 december i Korsbackahallen E, Kävlinge, 10.30-16.00
  Lördag 21 januari i Gunnesbohallen, Lund, 13.10-17.40

Söndag 5 februari i Lödde Idrottshall, Löddeköpinge, 12.30-16.00
  Söndag 12 mars i Borgebyhallen, Bjärred, 9.00-12.30
  Söndag 26 mars i Helsingborg Arena C, Helsingborg, 9.30-15.00
  Söndag 9 april i Eslövshallen B, Eslöv, 10.00-14.00
Förutom sammandragen ovan så planerar vi också att delta i följande cuper under säsongen: